Új fordulat a taxisblokádban

A hajnal óta tartó taxisblokád, amely egyelőre még csak a Bajcsy Zsilinszky- József Attila- Andrássy út csomópontját bénította meg egysávos lezárással, délelőtt 11 órakor új fordulatot vett. A taxisok képviselői több mint húsz taxi kíséretében átmentek a Főpolgármesteri Hivatal elé, ezzel lezárva a Városház utcát is.

2016. január 18., 14:47

Tarlós István hosszas huzavona után fogadta a taxisok négy képviselőjét, akik arra kérték, azonnal tegyen meg mindent az Uber applikáció törléséért.

A kérést a főpolgármester kompetenciahiányra hivatkozva elutasította, mondván, ez az ügy nem tartozik az ő hatáskörébe, így hiába jöttek hozzá. Az esetet az egyik taxis a helyszínen így kommentálta: „na, Pista bácsi, megint lepattintott minket”.

A demonstráció szervezői azonban nem adják fel, marad az útzár, ők pedig végiglátogatják mindazokat az intézményeket, amelyeknek – hitük szerint – joguk és kötelességük lenne eljárni az Uberrel szemben.

Kérdésünkre, hogy mik lesznek a körút várható helyszínei, azt válaszolták, hogy a Gazdasági Minisztérium, a NAV, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, végezetül a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda – amelynek egyik alapítója a jelenleg ugyan ügyvédi praxisát szüneteltető igazságügy miniszter- mely az Uber képviseletét is ellátja.

A tervek szerint – amennyiben estig nem érnek célt – a blokádot kiterjesztik az egész városra. Időközben a taxisok küldöttsége rendőri felvezetéssel megérkezett a körút első helyszínére, a Gazdasági Minisztériumhoz, ahol csak a miniszterrel, Varga Mihállyal lennének hajlandók tárgyalni.

A taxisok elsődleges kívánsága az Uber felszámolása, mert – mint mondják – ez a cég indokolatlan versenyelőnyt élvez annak ellenére, hogy működése szerintük szabálytalan.