Új céget alapított Kósa Lajos 83 éves édesanyja

2019. január 31., 16:59

Szerző:

Gabonatermesztő céget alapított, és az agráriumban terjeszkedik az a mezőgazdasági társaság, amely Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselőjének 83 éves édesanyja tulajdonában áll – írja a 24.hu.

A mátészalkai Bászna Gabona Kft.-t tavaly év végén jegyezte be a Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága.

A társaság tulajdonosai közt van Kósa Lajosné sertéstenyésztő cége, annak két társtulajdonosa, illetve Kósa Lajos orvos testvére.

Kósa Lajos édesanyjának cége, a Méker Kft. tavaly 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s ámogatást nyert egy sertéstelepek korszerűsítését támogató pályázaton. Ekkor hagyta el Kósa Lajos száját a legendás mondat, amelyből aztán népies modorú dalmű született: Édesanyám nem strómanja senkinek sem.

Az idősebb Kósa Lajosné sertéstenyésztő cége egyebek mellett lízingel egy BMW K1600-as luxusmotorbiciklit is – véletlenül pont olyat, amilyennel Kósa Lajos a kormánypárt 2017-es szeptemberi kihelyezett frakcióülésére érkezett – az ilyesmi ugyanis nélkülözhetetlen a modern agráriumban.

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.