Több százan maradtak fűtés nélkül Szombathelyen

Nő a lakosság aggodalma.

2022. január 10., 10:36

Szerző:

Komoly riadalmat okozott vasárnap hajnalban Szombathelyen, hogy az egyik lakótelep több házában is leállt a fűtés. Az internetes fórumok alapján több száz lakást érint a probléma. A távhőszolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán, azonban azt nem tudták megmondani, hogy hétfőn helyre tudják-e állítani a szolgáltatást, írja az ATV.

A lakók furcsa zajokra ébredtek. Egy helyi lakos szerint reggel öt óra körül kezdődött a baj, amikor is arra ébredt, hogy a radiátorokban nagyon csurgott a víz és utána már nem volt fűtés. 

A portál szerint vasárnap délelőtt a lakások egy részében már sikerült helyreállítani a fűtést, de még sok család várta a meleget. Volt ahol délben már csak 15 fok volt a lakásban. Délután négy órakor a Kodály Zoltán és a Nagy László utcában lakók továbbra is arra panaszkodtak, hogy náluk még mindig hidegek a radiátorok.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti