Több mint 300 tábori ágyat vett az Emmi helyett egy férfi, hogy az anyáknak ne kelljen a földön aludniuk a gyerekeik mellett a kórházban

2019. február 2., 18:50

Szerző:

Eddig több mint 300 tábori ágyat vett és osztott szét budapesti és vidéki kórházakban Orosházi Zsolt, az a férfi, aki az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal összefogva online adománygyűjtő akciót indított, hogy az anyáknak ne kelljen a gyermekeik mellett a földön aludniuk a kórházakban – derül ki a 444 cikkéből. Eddig összesen 4,8 millió forint gyűlt össze, négymillióból vettek ágyakat.

Orosházi Zsolt a portálnak elmesélte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma eleinte szóba sem akart állni velük, és csak azután lett hajlandó rá, hogy ő elkezdett fotókat posztolni földön alvó anyákról a Facebookon. Január vége felé a tárca Excel-táblázatban össze is foglalta, hogy Magyarországon hány kórháznak hány tábori ágyra van szüksége. 

„Igen, jól érted: a magyar állam, hiába folyik hónapok óta az akció, és hiába derült ki, hogy néhány millió forintból milyen nagy eredményeket lehet elérni ezen a fronton, mostanáig nulla forinttal és egy táblázattal járult hozzá az embertelen helyzet felszámolásához”

– írta a 444-nek a férfi, aki most legalább az ágyakra fordított pénz áfáját szeretné visszakapni, hogy még több ágyat vehessen. Az ágyakat folyamatosan viszik el a kórházaknak, reményeik szerint hétfőn kioszthatják a 350. darabot is. Orosházi Zsolt szerint a kórházak gyermekosztályán katasztrofális állapotok uralkodnak, és nemcsak ágyakra, hanem például törölközőkre is szükség lenne. Annak ellenére egyébként – fűzte hozzá –, hogy a kórházak ilyen hiányt szenvednek, sok igazgató elutasította a segítséget, neki pedig „a meggyőzés erősebb eszközeit” kellett bevetnie, hogy fogadják el az ajándékot.

 

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.