Tizenegy orvos hagyta ott a Péterfy Kórház szülészeti osztályát

A kórház elmondta, milyen következményei lettek az esetnek. 

2022. január 19., 19:41

Szerző:

Távozik 11 orvos a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról – írja szerdai cikkében a Telex.

Az orvosok távozásának okát még nem tudni, azonban az biztos, hogy nagy aggodalmat keltett a kórház páciensei és a környékbeli lakosok között, akik szerint a budapesti 7. és a 8. kerületet is ez a kórház látja el szülészeti klinikával. Ennek fényében félnek,

hogy az osztály ennyire megcsappant létszámmal is megfelelően el tudja-e látni a funkcióját.

Habár jelenleg az egészségügyben a járványhelyzetre való tekintettel felmondási tilalom van, az említett tizenegy orvos még a tilalom előtt adta be felmondását. Az Országos Kórházi Főigazgatóságtól (OKFŐ) arról érdeklődött a Telex, hogy „a felmondások mennyiben veszélyeztetik a kórház szülészeti osztályának működését, és hogy az orvosok pótlását hogyan tervezik megoldani.”

„A Péterfy Kórházból távozó szakorvosok közül kettő egy-egy másik állami fekvőbeteg-intézményben lett osztályvezető főorvos, tehát az állami egészségügyi rendszer semmilyen veszteséget nem szenvedett el, ők előreléptek szakmai pályájukon. A kórház azóta felvett egy szakorvost és 1 rezidenst, két további rezidens felvétele pedig folyamatban van. Az osztály működése 7 szakorvossal és 3 rezidenssel zavartalanul zajlik jelenleg is, az intézményben semmilyen beavatkozás nem maradt el”

 – írta meg válaszul az OKFŐ.

(Kiemelt kép: Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet weboldala)

Tegnap 20:28

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.