Tíz helyszínen fogtak el drogdílereket a rendőrök Szombathelyen

Speedet és marihuánát is találtak a rendőrök. 

2021. május 23., 10:23

Szerző:

Folytatódott a nyugat-magyarországi kábítószer-terjesztők elfogása. A Nemzeti Nyomozó Iroda Győri Osztályának nyomozói kiderítették, hogy a 25 éves T. Balázs és társai 2021. év eleje óta „speedet” árul huszonéves fiataloknak Szombathelyen, az Olad és a Derkovits lakótelepeken.

Ezért szombaton egy összehangolt akció keretében 10 helyszínen csaptek le a dílerekre. A gyanúsítottak ingatlanjaiban kábítószergyanús anyagokat, a terjesztéshez használt fóliatasakokat, digitális mérleget foglaltak le bizonyítékként.

Két gyanúsítottnál marihuána-ültetvényt is felszámoltak a nyomozók. A rendőrség vizsgálja, hogy a dílerek beszerzési forrása összefüggésbe hozható-e az egy hónappal ezelőtt Sopronban végrehajtott rendőrségi művelet során felszámolt bűnszervezettel. 

A nyomozó hatóság a kilenc gyanúsított közül négy főnél megállapította a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetését.

(Kiemelt kép: police.hu)

08:39

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.