Tisztázó kampányt indít Soros György – nemcsak cáfol, le is leplezi a kormányt

Soros György eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, s megismerteti az igazságot a magyar és nemzetközi nyilvánossággal – nyilatkozta a 168 Órának a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője.

2017. november 20., 11:40

Szerző:

 – Csak Soros Györgyöt tudom idézni, aki a ma reggeli The Financial Times-ban pontosan megindokolta, hogy miért kellett színre lépnie, s felfedni a valóságot – mondta a 168 Órának Csontos Csaba. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője felidézte: a filantróp ott azt mondta a tekintélyes brit lap budapesti tudósítójának, hogy eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan kommentálja Orbán Viktor támadásait, ám most úgy érzi meg kell szólalnia, mert miután a magyar kormány titkosszolgálati fenyegetéseket fogalmazott meg a Nyílt Társadalom alapítvány és az általa támogatott szervezetek esetében, félti az általa támogatott civil szervezetek biztonságát.

Soros a telefoninterjúban úgy fogalmazott:

„Tragédia Magyarországnak, hogy kormánya gyűlöletkeltéssel és a lakosság félrevezetésével törekszik megtartani hatalmát".

Az ellene folyó kampány szerinte az ő nézeteinek „szándékos félremagyarázása", amelynek célja a választók figyelmének elterelése az oktatás és az egészségügy rossz állapotáról. „Nem maradhatok tovább csendben, mivel attól félek, hogy az a minapi bejelentés, miszerint a magyar hírszerző szolgálatok vizsgálatot kezdenek, felveti annak a veszélyét, hogy nem csupán szervezetek, de egyéni vezetők ellen is üldöztetés indul" – mondta Soros György, aki egy részletes írásban tételesen cáfolta az Orbán-kormány konzultációjának hazugságait is.

 Orbán Viktor néhány éve még örömmel fogadta Soros Györgyöt

Az úgynevezett „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról – közölte a 168 Órával a magyar származású, az Egyesült Államokban élő üzletember álláspontját közvetítve a Nyílt Társadalom Alapítvány magyarországi szóvivője.

Megírtuk: írásában Soros leszögezte, hogy a magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is.

A közzétett írás szerint „miközben Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét. A kormány Soros Györgyöt választotta ki erre a célra, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik".

A nemzeti konzultáció azon propagandakampány része, amely 2015 májusában kezdődött és magában foglalta az „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultációt 2017 tavaszán, valamint a 2016-os, a bevándorlók és menekültek ellen irányuló népszavazást. 

Ezzel szemben felidézik: Soros György az 1980-as években kezdte meg jótékonysági tevékenységét Magyarországon, és 1984-ben alapítványt hozott létre. Azóta a magyaroknak juttatott segítsége nagyjából 350 millió eurót tesz ki, és ezt az összeget ösztöndíjakra, egészségügyi szolgáltatásokra és humanitárius erőfeszítésekre fordította: többek között 1 millió eurót juttatott a 2010-ben bekövetkezett vörösiszap katasztrófát követő újjáépítésre. Jelenleg a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek oktatásához, a hajléktalanság problémájának kezeléséhez és a vidéki Magyarország közlekedésének fejlesztéséhez járul hozzá. 

Aggódó polgárként Soros György rendszeresen közöl kommentárokat világszerte, amelyekben több témában is kifejti véleményét és megoldásokat szorgalmaz, ideértve a migrációs válságot is. Ezek mindenki számára elérhetőek a GeorgeSoros.com. oldalon.

Most a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül Soros György személyesen tisztázta az őt érintő kormányzati vádakat, ehhez pedig tételesen cáfolta a nemzeti konzultációs űrlapot. Ám a magyar származású üzletember nem áll meg itt, információink szerint

Soros György tisztázó kampányt indít, s felfedi a valóságot arról, hogy miért is próbálja őt bemocskolni a magyar kormány, miként alakult a viszonya a Fidesszel, s hogy valójában milyen tevékenység az, amelyet ő végez.

Nem szomorkodik, de nem is hallgat tovább a filantróp 

Ennek első állomása lehetett az a közlemény, valamint a telefoninterjú, amelyek ma reggel megjelentek. Soros György egyébként már a The Financial Times-nak egyértelművé tette azt is: a menekültkérdésben ő egy olyan európai uniós megfeleltetési módszernek a szószólója, amelynek alapján a menekülteket azokba az országokba küldenék, amelyek be akarják őket fogadni, és amelyekben a menekültek is maradni szeretnének.

„A lényeg az, hogy ez az elosztás tisztán önkéntes lenne, vagyis ez homlokegyenest ellenkezik azzal, amivel propagandakampányában a magyar kormány engem vádol" – idézte a brit lap a milliárdost.

Orbán Viktorról Soros azt mondta: amikor támogatta őt, Orbán egy fiatal diákcsoport vezetőjeként az akkor fennálló rezsim ellen szervezkedett, így megérdemelte a támogatást a tanulmányaihoz. „Valójában Orbán az, aki átalakult, az akkori rezsim elleni lázadás vezetőjéből egy maffiaállam vezetőjévé" – fogalmazott. Hozzátette: eljött az ideje annak, hogy a többi EU-tagország kormánya erőteljesebb választ adjon arra, ahogy Orbán a civil társadalommal bánik, és foglalkozzon a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban felmerült félelmekkel is. Soros György szerint „ a jelenlegi magyarországi rezsim túl messzire ment".

Csontos Csaba is ezzel magyarázta a 168 Órának azt, hogy az eddig hallgatásba burkolózó Soros György most a nyilvánosság előtt vágott vissza a kormánynak. Ám kérdésünkre, hogy mégis mit remél e lépéstől a filantróp, a Nylít Társadalom alapítvány szóvivője csak annyit mondott:

„Soros György eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, s megismerteti az igazságot a magyar és nemzetközi nyilvánossággal".

2022. december 7., 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

2022. december 7., 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.