Terrorfenyegetéssel vádolnak egy férfit, aki légpuskával lőtt a szomszédjára, majd az ügyészségnek üzent, hogy megöli az asszonyt

2019. szeptember 12., 09:00

Szerző:

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy férfi ellen - olvasható az ügyészség honlapján.

A Győrhöz közeli, de az ügyészségi közlemény által meg nem nevezett településről származó férfi és a szomszédos család közti nézeteltérés 2010 őszére tettlegességig fajult. A férfi ezután sértve érezte magát, ezért következő év nyarán légpuskával lőtte meg a szomszédos családfőt, 2015-ben pedig levélben és egy napilap olvasói levelében is megfenyegette a meglőtt férfi feleségét. Ezekért a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.

Tavaly nyáron a kilenc évvel ezelőtti bántalmazás miatt feljelentést tett, de ezt elévülés miatt elutasították. A férfi ezt megpanaszolva két beadványában is azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy ha nem kap erkölcsi és anyagi elégtételt, ha nem foglalkoznak az ügyével, akkor megöli a szomszéd feleségét, mint felbujtót. Még azt is leírta, hogy milyen eszközökkel fog bosszút állni: kés, balta, benzin és gyufa.

A vádlott idén februárban magát a szomszédasszonyt is megfenyegette egy levélben.

A férfi letartóztatásban van, és akár tíz évet is kaphat.