Támogatja a Sargentini-jelentést, újabb etikai eljárás indít Szél Bernadett ellen az elvileg ellenzéki LMP

A volt társelnök nehezményezte, hogy az elvileg ellenzéki párt nem szavazta meg a Sargentini-jelentést.

2018. szeptember 27., 09:13

Szerző:

Etikai eljárást kezdeményezett az LMP volt társelnöke, Szél Bernadett ellen Sallai R. Benedek, a párt volt országgyűlési képviselője - értesült a Zoom. A politikust egyszer már megbüntette az LMP Etikai Bizottsága, amiért az érvényes párthatározat ellenére az áprilisi parlamenti választások előtt tárgyalásokat folytatott ellenzéki pártokkal az együttműködésről. Akkor 3 évre eltiltották attól, hogy párttisztségekért induljon. Lemondásra nem kötelezték, de a pártja abszurd döntései miatt végül lemondott társelnöki és frakcióvezetői posztjáról is.

Szél Bernadett
Fotó: Bazánth Ivola

A jelenleg egyszerű LMP-s parlamenti képviselőként ismert politikus azonban elkövette azt a hibát, hogy nem nyilvánosan kifejtette saját véleményét a párt egyik döntéséről. Egy Facebook-hozzászólásban azt írta, hogy nem ért egyet azzal, hogy az LMP arra utasította saját európai parlamenti képviselőit, Meszerics Lászlót, hogy a két héttel ezelőtti strasbourgi EP-ülésen ne szavazza meg az Orbán-kormányt elítélő Sargentini-jelentést. Az ATV-ben később hozzátette, hogy „politikai öngyilkosság”, amit a pártja megenged magának.

Sallai R. Benedek volt LMP-s képviselő a nyilatkozat, valamint egy állítólagos hűtlen kezelés miatt (a politikus korábban azzal vádolta Szélt, hogy a párt kontójára vesz ruhákat és jár fodrászhoz) kezdeményezett levélben új eljárást a párt Etikai Bizottságánál, amely eddig sem finomkodott az LMP-s politikusok elleni eljárásokkal. Sallai R. Benedeket azonban furcsa módon felmentették, miután a bizottság egyik tárgyalásán rátámadt Hadházy Ákosra, a párt volt társelnökére.

Az Indexnek Szél Bernadett nem zárta ki, hogy távozik az LMP-ből. Szerinte Sallai R. Benedek egy sértett politikus, aki minden eszközt felhasznál, hogy eltávolítsa politikai ellenfeleit.

Sallai Róbert Benedek

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.