TGM Fialának: Káosz van, nincs kormány

És ebbe Orbán is belebukhat. 

2020. december 23., 08:40

Szerző:

 Ritkán szoktam hazudni, kezdte el beszélgetését Tamás Gáspár Miklós Fiala Jánossal a Keljf fel Jancsi első 168 Órán futó adásában, és nehezen megy, ha szándékosan kell. A koronavírus-helyzet nem nyomorítja meg az életét, de aggódik. Megérti az oltás miatt kételkedőket, de oltáspárti. Fiala idézi Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezetőjét, aki Isten kezét látja a járvány megjelenésében. TGM azt mondja, ő úgy élte le az életét, hogy a fő ellenség a zsarnokság, most pedig "az állam áll szemben a teljes káosszal", mert káosz van, fejetlenség. Esztelen kapkodás van, nincs semmiféle szándék, "idióták, hülyék", mondja TGM, és a brit Boris Johnsont említi példaként.  

Nálunk sem jobb a helyzet, "ostobák, nem tudnak kormányozni", a nép pedig tűri, mert a káosszal szemben nem látott még forradalmat, a zsarnoksággal szemben igen. Esztelenül kiutal és elvon pénzeket a kormány, a szokásos módszereiket próbálják használni, de ezek nem működnek. Hogy az egészségügyet miért a belügyminiszter vezeti, arra TGM azt mondja "mert nincs kormány". És ez belekerülhet Orbán hatalmába, belebukhat, mint Trump már megtette, vagy Johnson meg fog. TGM szerint Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban jól jártak el a védekezésben. Feloszlóban van a társadalom, senki nem bízik senkiben. Hogy a káoszon hogy lehetne úrrá lenni, TGM azt mondja, nem tudja. Tisztességes, törvénytisztelő államra lenne szüksége a társadalomnak. Mindenki oltassa be magát, köszönt el a hallgatóktól TGM. 

A 168 Órán folytatódik ezentúl Fiala János Kelj fel, Jancsi! című műsora, reggelente fél 7-tól 9-ig.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.