Megtámadták a nyolcadik kerület fideszes vezetőjét

Éppen a Stop! kampányhoz gyűjtött aláírásokat. 

2021. szeptember 9., 17:29

Szerző:

A Fidesz feljelentést tett az ügyben, és a baloldalt vádolja az eset miatt. A kerület polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy Soós Györgyöt, a kerületi Fidesz elnökét megtámadták, és elítélte az erőszakot a politikai hovatartozástól függetlenül, írja a hvg

Soós Györgyöt éppen akkor támadta meg egy férfi a Harminckettesek terén, amikor a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampány keretében gyűjtött aláírásokat. A támadó egyébként az összes jelen lévő fideszes aktivistát is szidalmazta. A Józsefvárosi Fidesz feljelentést tett az ügyben és azt írták, hogy a támadó egy baloldali aktivista volt. 

Pikó András nyolcadik kerületi polgármester elítélte a támadást. A politikus azt kérte, hogy mind a két oldal csillapítsa az indulatokat annak érdekében, hogy több ilyen atrocitás ne forduljon elő. Pikó egyébként gyógyulást kívánt Soós Györgynek az esettel összefüggő írásában. 

A közelmúltban számos hasonló eset történt az aláírásgyűjtő standoknál. Augusztusban a DK egyik képviselőjét verték meg a Széll Kálmán téren. Nem sokkal később pedig a Momentum aktivistáját támadták meg Szentendrén. A nyugati pályaudvarnál pedig a Fidesz pultját dobálták meg kutyaürülékkel.

(Kiemelt kép: A Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójának aláírásgyűjtő ívei Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.