Szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program

Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program – ezzel naponta négyezer adag meleg étel esik ki a rendszerből.

2023. április 9., 18:06

Szerző:

„A programozási időszak 2020-ban lejárt, de különféle maradványpénzek felhasználásával egészen idén áprilisig fenn tudtuk tartani ezt az ellátást” – közölte a Népszavával Varga Péter, a Hajléktalanokért Közalapítvány igazgatója.

Mint hozzátette, a Belügyminisztérium és az uniós források felhasználását felügyelő hazai irányító hatóság is dolgozik azon, hogy minél előbb megoldódjon a helyzet.

Varga Péter arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy milyen összegű uniós keret áll majd rendelkezésre a melegétkeztetésre, bár az eddiginél hatékonyabb támogatásban bízik.  

(Kiemelt kép: az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország Új kezdet Háza nappali melegedőjében tartózkodók 2021. február 10-én.Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.