Szombaton ne hagyjuk otthon az esernyőt

Az esős idő ellenére akár 20 fok is lehet szombaton.

2022. október 22., 06:57

Szerző:

A nap első felében többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, de időszakosan tartósabban elvékonyodhat a felhőtakaró. A déli óráktól nyugat felől átmenetileg mindenhol beborul az ég, és egyre több helyen várható eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt – írta a met.hu.

Estétől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A délnyugati szél nyugat, északnyugatira fordul megélénkül, néhol meg is erősödik, északkeleten viszont végig mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között várható, de északkeleten néhol csak 13, 15 fok valószínű. Késő este 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sokfelé párás, ködös lesz a reggel, majd az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de még lehetnek felhősebb körzetek is, viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a délies szél. Délutánra 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő – írta az Időkép.

(Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.