Színes szalagos szolidaritási akció az egyenruhások mellett

2018. augusztus 24., 13:10

Szerző:

A Zsaruellátó nevű civil szervezet Facebook-oldalán szolidaritási akciót hirdetett meg az egyenruhások mellett. Akciójuk lényege, hogy színes szalagokkal fejezzék kis támogatásukat a rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és a tűzoltók mellett, és hogy felhívják a figyelmet az egyenruhások munkájának jelentőségére.

Négy színű szalagok viselésére invitálnak, mindegyik szín egy–egy szakmát képvisel.

  • Kék: rendőrök, büntetés-végrehajtásban dolgozók
  • Zöld: katonák
  • Fehér: egészségügyi dolgozók, mentősök
  • Piros: tűzoltók

 

Amint azt megírtuk, több mint 8,5 milliárd forint túlórapénzt fizetett ki a rendőrség az év első hat hónapjában túlórapénzként. A rendőrségi túlórák kifizetését a jövőben radikálisan csökkenteni kell, pedig pont ettől piacképes a rendőrök bére. A túlórapénz elvétele viszont nem csak a rendőröket fenyegeti

10:56

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.

09:46

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg. 2022 októberéhez képest a születések száma 5,9, a halálozásoké 6,7, a házasságkötéseké pedig 9,6 százalékkal csökkent. A természetes népességfogyás lassult – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

09:46

Aki ingatlan eladásban vagy vételben gondolkodik, pontosan jól tudja, milyen szempontok befolyásolják egy-egy lakás vagy ház értékét. Az ingatlan állapota mellett természetesen annak elhelyezkedése, vagyis az utca is befolyásolja az árat.