Színes szalagos szolidaritási akció az egyenruhások mellett

2018. augusztus 24., 13:10

Szerző:

A Zsaruellátó nevű civil szervezet Facebook-oldalán szolidaritási akciót hirdetett meg az egyenruhások mellett. Akciójuk lényege, hogy színes szalagokkal fejezzék kis támogatásukat a rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és a tűzoltók mellett, és hogy felhívják a figyelmet az egyenruhások munkájának jelentőségére.

Négy színű szalagok viselésére invitálnak, mindegyik szín egy–egy szakmát képvisel.

  • Kék: rendőrök, büntetés-végrehajtásban dolgozók
  • Zöld: katonák
  • Fehér: egészségügyi dolgozók, mentősök
  • Piros: tűzoltók

 

Amint azt megírtuk, több mint 8,5 milliárd forint túlórapénzt fizetett ki a rendőrség az év első hat hónapjában túlórapénzként. A rendőrségi túlórák kifizetését a jövőben radikálisan csökkenteni kell, pedig pont ettől piacképes a rendőrök bére. A túlórapénz elvétele viszont nem csak a rendőröket fenyegeti

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.