Szijjártó Péter hétvégi háza mellett is épült egy futballpálya, Hadházy Ákos le is fotózta

A balatoni nyaralójának kertjében pedig medence. 

2021. augusztus 5., 15:02

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztolt arról csütörtökön, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter balatoni nyaralója mellett egy vadonatúj futballpálya épült. Hadházy Ákos szerint a játéktér a legpazarabb panorámával bír egész Magyarországon. Az országgyűlési képviselő azt írja, hogy játék közben az ember egyszerre gyönyörködhet a Balatonban, láthatja Szigligetet és a Badacsony lankáit. Hadházy Ákos személyesen tett látogatást Balatonedericsen, hogy megnézze a külügyminiszter „egy hektáros dácsáját”. A független országgyűlési képviselő a Facebook-posztban azt is kiemeli: „Szijjártó azt mondta, hogy a telken csak egy pár négyzetméteres műanyag medence van, néhány centi vízzel. Azóta ezt is orvosolták, már van fedett úszómedence is”.

Hadházy Ákos a posztban leírja, hogy véleménye szerint nem a futballpálya vagy a medence Szijjártó Péter legnagyobb bűnei, hanem azok a kínai vakcina, illetve a lélegeztetőgépet körül keresendő. A politikus azt is hozzátette, hogy: „abban az országban, ahol 750 ezer magyar nem tud soha nyaralni menni, talán jobb lett volna ezt a focipályát hanyagolni”. Szijjártó Péter balatoni nyaralója a 2014-es becslések szerint minimum 120 millió forintot ért. Az ingatlanárak emelkedésének és a felújításnak köszönhetően a nyaraló értéke akár meg is háromszorozódhatott. Hadházy Ákos úgy véli, hogy akinek a hajóútját más fizeti, az félre is tud tenni a miniszteri fizetéséből annyit, hogy a hétvégi házát fejlessze és tovább bővítse.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.