Lemondott az SZFE HÖK elnöke, mert elnyomta az egyetem vezetősége

Ferenczy Nagy Boglárka lemondott az SZFE HÖK elnöki pozíciójáról, ugyanis belefáradt abba, hogy harcolnia kell a vezetőséggel.

2022. július 4., 20:02

Szerző:

Ferenczy a bejegyzés szerint azt szerette volna elérni, hogy ami korábban vonzó volt az SZFE-ben, az legalább részben megmaradjon: „A közösség, a diákélet, a közös inspiráció, a bizalom, a minőség-központúság, az alkotás öröme és az a sok megkérdőjelezhetetlen érték, amiket már annyiszor emlegettem Önöknek, hogy felesleges lenne most újra leírnom” – áll az egyetem vezetőségének címzett levélben, írta a Telex.

A levél szerint a megbeszélések és kompromisszumok oda vezettek, hogy az egyetem vezetősége elkezdte kihagyni a HÖK-öt fontos információkból és olyan programokat is szerveztek a HÖK neve alatt, amikről a vezetője nem is hallott. „Elérték, hogy most semmi beleszólásom nincs abba, hogy a gólyatábort egyetlen emaillel, bármilyen érdemi indoklás nélkül ellehetetlenítették. Elérték, hogy már a diáktársaim se lássanak semmi tekintélyt a HÖK-elnöki pozíció mögött. És elérték, hogy annyira belefáradtam az említett, végeláthatatlan küzdelembe, hogy most abbahagyom. Hiszen én soha nem harcolni akartam Önökkel” – írta.

A volt HÖK-elnök szerint az SZFE rektoráról, Rátóti Zoltántól egy rövid, egymondatos választ kapott: „Lemondását tudomásul vettem és elfogadom”.

(Kiemelt kép: Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épülete a főváros VIII. kerületében, a Rákóczi úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.