06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Kilenc éves nevelt kislányával erőszakoskodott egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi, amikor a felesége nem volt otthon

2020. július 6., 21:45

Szerző:

A Szegedi Ítélőtábla fenntartotta annak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 40 év körüli férfinek a letartóztatását, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol − írja az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi a feleségével és a feleségének előző élettársi kapcsolatából született gyermekével élt együtt.

A vádlott, amikor a felesége nem tartózkodott otthon, szexuálisan zaklatta 2017 novemberétől négy hónapon keresztül a 2008-ban született kislányt.

A Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően a vádlott letartóztatását fenntartotta. A letartóztatás indokoltságának időszakos felülvizsgálata vált esedékessé, ezért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra figyelemmel, hogy a bűncselekmény 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, indítványozta a letartóztatás további fenntartását. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis tartani lehet a vádlott szökésétől és elrejtőzésétől. Az indokot az ítélőtábla alaposnak ítélte.

A vádlott büntetőjogi felelősségének tisztázása érdekében a Szolnoki Törvényszék folytatja le a bizonyítási eljárást.