Nincs fűtés, hazaküldték a betegek egy részét a pszichiátriáról

Továbbra sem fogadnak új betegeket a fővárosi Szent János kórházban, mert nem tudják befűteni a teljes osztályt.

2023. november 6., 07:52

Szerző:

Ezt a kórház is megerősítette az RTL Klub híradójának. Még október közepén derült ki, hogy a kórház 4 osztályán is fűtési gondok vannak, a belgyógyászaton például voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak. A hibát mostanra a pszichiátria kivételével kijavították.

 

Október közepén derült ki, hogy nem mindenhol tudták elindítani a fűtést a kórházban. A Blikk írta meg, hogy a belgyógyászaton olyan hideg volt, hogy az orvosok egy része kabátban dolgozott. Akkor a kórház Híradónkkal azt közölte: 4 osztályon van „fűtést érintő műszaki probléma”. Az egyik a pszichiátria volt.

 

A Szent János kórház fűtési gondjairól a legutóbbi kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: ezzel nekik nincs dolguk.

„Nem a kormánynak kell, hanem a kórház vezetésének kell azonnal közbeavatkoznia”

– közölte Gulyás Gergely

A Szent János kórház az RTL megkeresésére azt írta:

a pszichiátria kivételével a többi osztályon már megjavították a fűtést. Ott addig nem fogadnak új betegeket, amíg ki nem javítják a problémát.

Az ellátást addig más kórházak vették át. A pszichiátrián lévők egy részét – akik állapota azt engedte – hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradtak betegek, ahol „a fűtés javítása, a radiátorok cseréje már megtörtént”.

(Kiemelt képünk forrása: KISBENEDEK ATTILA / AFP)