Szélsőségesen homofób kijelentéseket tett a családügyi államtitkár

2018. július 1., 07:43

Szerző:

Amikor az élet továbbadásának szentségéről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjába esnek, pedig szabad beszélni nyilvánvaló kérdésekről – ezzel vezette fel Novák Katalin szombati beszédét a kaposvári református templomban. A család- és ifjúságügyi államtitkár szerint ilyen nyilvánvaló kérdés például az, hogy

ki kell állni a házasság értéke mellett, mert „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolna egyesek, elfeledkezünk a többségről”.

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye Novák Katalin a Fidesz választási eredményváró rendezvényén már megmutatta, ki is ő valójában
Fotó: Koszticsák Szilárd

Novák Katalin egyetlen héttel a Budapest Pride, azaz a meleg esélyegyenlőségi felvonulás előtt azzal állt elő: „vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét”. Ezek szerinte nem jellemzőek a média egészére, csak a média egy része nagyítja fel az egyenlőtlenségeket, hiszen ha például ha meleg párok örökbe fogadási jogairól van szó, szerinte „megtorpanni látszik a logika”, bár azt nem mondta el, miért. 

Azért Novák Katalin bedobta a jól ismert mantrát is arról: „a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi”.

Mi viszont abban hiszünk, hogy a családot egymás szeretetet és tisztelete alkotja és köti össze.