Betonfallal zárnák el a romákat Szekszárdon Bomba Gábor, volt ellenzéki polgármesterjelölt szerint

2019. november 5., 19:43

Szerző:

Bomba Gábor képviselőt több roma család is arról tájékoztatta, hogy megkeresték őket a szekszárdi önkormányzatból, miszerint betonfallal választanák el a városközpontba vezető utcájukat - közölte az Éljen Szekszárd Egyesület képviselője a Facebookon, vette észre a hvg.hu.

A Halas utca – Vasvári köz kereszteződése környékén létesülő falat még a héten felhúznák, már ki is jelölték helyét. Bomba posztjában azt írja, korábban oda több alkalommal is vasoszlopokat telepített az önkormányzat, de a romák azt felszedték, mivel azon az úton járnak a kórház és a városközpont felé.

Faragó Zsolt, a körzet képviselőjelöltje azt mondta a Klubrádiónak, hogy az elzárással tulajdonképpen gettósítják az ott lakókat.

Az ellenzéki Bomba Gábor Ács Rezső polgármestert is kérdőre vonta, hogy milyen szándékból épül a romákat elzáró fal, ki döntött erről és kikérték-e a döntés előtt az ott lakók véleményét, jelenleg várja a választ.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárást egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.