Háromszor adják át a szegedi egyházi stadiont, amelyben zöld székek is vannak, mert a püspök nagy FTC-szurkoló

2019. augusztus 28., 16:28

Szerző:

A Szeged városára jellemző kék színű székek mellett feketét, illetve zöld székeket is raktak a Szent Gellért Fórumnak keresztelt stadionba, amit a fideszes érzelmű Kiss-Rigó László püspök által vezetett Szeged-Csanádi egyházmegye építtetett – derült ki a Nemzeti Sport riportjából. A fekete székek Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusának tiszteletére került a lelátóra. A zöld viszont már egyértelműen a püspök szívét dobogtatja meg, ugyanis

Kiss-Rigó László gyermekkora óta FTC-rajongó.

Fotó: szeged.hu

Az már önmagában kuriózum, hogy az egyház épít stadiont, de hogy a püspök személyes igényei ennyire megjelenjenek, meglehetősen szokatlan egy nem éppen fradista városban. De a beszámolók szerint Kiss-Rigó még teljesebbé tette magának a futballélményt:

a stadiont háromszor adják át, ebből a második alkalommal a püspök kapusként lép pályára az FTC öregfiúi ellen.

Az első átadót ma tartják a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingóval, a harmadik átadás pedig egy labdarúgó mérkőzés lesz, ám egyelőre nincs ellenfele a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatának. A felnőtt csapatnak egyébként szeptember 15-én már a Csákvárt kellene fogadnia a 13,4 milliárdért épült stadionban az NB II-ben.