Százmillió forintból kárpát-medencei kegyeleti parkot és temetkezési múzeumot hoznak létre Kisteleken

2018. március 3., 19:06

Szerző:

Kisteleken Kárpát-medencei kegyeleti parkot és temetkezési múzeumot alakítanak ki, amely az egykor ott élő embereknek, népeknek, kultúráknak állít emléket - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a kegyeleti park, a temetkezési múzeum, valamint egy szabadtéri színpad százmillió forint pályázati támogatásból jön létre.

A projekt célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a Kárpát-medencében élő népekre, etnikai csoportokra, a különböző tájegységek lakóira jellemző sírokat, sírjeleket és sírépítményeket, áttekintést nyújtva történeti és néprajzi összefüggéseikről. A száz négyzetméteres látogatóközpont interaktív elemekkel is várja majd látogatóit, a szabadtéri színpad pedig történelmi színjátékok helyszíne lesz - ismertették.

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.