Kiderült, milyen sérüléseket szenvedtek a Nemzeti Színház színészei

A rendőrség közlése szerint nincs gyanúsítottja az ügynek és még meghallgatások sem voltak az ügyben.

2023. december 8., 19:29

Szerző:

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó november 10-én, a Rómeó és Júlia előadás közben szenvedtek balesetet a Nemzeti Színházban. Lezuhantak a díszlet egyik csaknem három méter magas eleméről, melynek következtében súlyos végtagsérüléseket szenvedtek, és megoperálták őket.

A Partizán a színészeket ismerő forrásai révén azt is tudni véli, hogy Horváth Lajos Ottónak a keze sérült meg, több órás műtéttel lehetett csak helyrehozni a sérüléseit, míg Szász Júliának három bordája és a lábszárcsontja tört (utóbbit műtéti úton, egy rögzítőcsavarral kellett helyreállítani), és bár először öt nap után kiengedték a kórházból, végül azért került vissza további két hétre, mert a bordatörés következtében egy potenciálisan életveszélyes állapot, légmell alakult ki nála  – írja a 24.hu. Csütörtökön Szász Júlia már arról posztolt, hogy másodszorra is hazaengedték a kórházból, és „lassan, de biztosan gyógyulgat.”

A Partizán megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amely azt válaszolta, nincs gyanúsítottja a vizsgálatnak, és meghallgatások sem történtek az ügyben. A baleset idején senki sem hívta a rendőrséget, ezért csak utólag, hivatalból kezdtek nyomozni. A Partizán péntek műsorában elhangzott az is, hogy

a baleset helyszínét a nyomozók nem tudták az eredeti állapotában megvizsgálni, mert azt az előadás után elbontották. A nyomozás kedvéért utólag kellett mindent visszaépíteni, egyelőre nem tudni, hogy ki és miért döntött a bontásról.

A baleset körülményeiről még mindig keveset lehet tudni, sajtóhírek szerint Szász Júlia és mások is jelezték már korábban, hogy hiányzik az egyik biztonsági korlát, de erről Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója azt nyilatkozta, hogy ezek az észrevételek nem jutottak el hozzá.

A Nemzeti Színház azt közölte, hogy a munkabaleseti jegyzőkönyv tartalma nem közérdekű adat, ezért nem áll módjukban kiadni azt.

(Kiemelt képünk illusztráció / Forrás: Országos Mentőszolgálat FB-oldal)