Szájer kérte fel, Szijjártónál volt ágyrajáró a győri fideszes polgármester

Merkelynél pedig a szívkatéterezésről tanult. 

2021. november 30., 10:34

Szerző:

Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András volt a Partizán YouTube csatorna vendége. A politikus a 2019-es önkormányzati választás után váltotta a botránya miatt távozó Borkai Zsoltot a város élén. 

Dézsi a műsorban elmondta, hogy a szintén botrány miatt visszavonuló Szájer József felkérésére vállalta, hogy fideszes színekben indul az 1994-es országgyűlési választásokon. „Sokszínű volt a párt, a fiatalok tudtak választani” – mesélte a polgármester a Partizánban. A választásokon a  jelöltek közül azonban harmadik lett, a parlamentbe nem jutott be. Az önkormányzati választások alkalmával azonban bekerült Győr képviselőtestületébe. 

Helyi fideszes vezetőként Szijjártó Péter politikai karrierjét Dézsi indította el. A külügyminiszter Dézsi utcabeli szomszédja volt. A politikus  azt is elmondta a műsorban, hogy miután 2002-őt követően veszített az önkormányzati választáson Budapestre, Merkely Bélához kezdett járni, hogy a szívkatéter használatáról tanuljon. Ebben az időszakban a külügyminiszter, Szijjártó Péter lakásában szállt meg, ha a fővárosban volt dolga. „Nem albérlet, inkább ágybérlet volt” – tette hozzá a politikus.

Dézsi azt is elmesélte, hogy volt olyan eset, amikor Szijjártó lakásában kikapcsolták az áramot, mert a jelenlegi külügyminiszter nem fizette be a számlákat. „Szereztem egy gyertyát ” – mesélte az esetről Győr polgármestere.  

Dézsi Merkely Béláról  is beszélt a műsorban. A politikus szerint Merkely egy nagyon kiemelkedő ember, aki nála sokkal magasabb pályán mozog a kardiológiában. Dézsi egyetértett abban, hogy Merkely professzort sokan a kormány járványügyi propagandájával azonosítják. Dézsi szerint Merkely azért vállalta be a szereplést, mert hitelesen akarja kommunikálni az oltás fontosságát. 

 

 

(Kiemelt kép: Dr.Dézsi Csaba András Facebook-oldala)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.