Súlyos vonatbaleset a Balatonnál

Csütörtök délelőtt a Kék Hullám InterCity egy autónak ütközött. 

2023. június 22., 10:51

Szerző:

Csütörtök délelőtt a Tapolcáról 7:38-kor a Déli pályaudvarra elindult Kék Hullám InterCity Pálkövénél egy autónak ütközött – írja az infostart.  A pálkövei vasúti átjáróban a fénysorompó a beleset bekövetkezésekor rendben működött. Személyi sérülésről egyelőre nincs hír. A MÁV azt írja, hogy Befejeződött a baleseti helyszínelés, ismét közlekedhetnek a vonatok Badacsonytomaj és Révfülöp között. A balesetben érintett vonat utasait pótlóbusz szállítja tovább Balatonfüredig.

Az alábbi változásokra kell még számítani:

  • A balesetben érintett Kék Hullám InterCity (IC 19707) 100 perces késéssel közlekedik tovább Budapest felé.
  • A Déli pályaudvarról 7:05-kor Tapolcára elindult Kék Hullám InterCity (IC 19702) Révfülöptől 35 perc késéssel közlekedik.
  • A Balatonfüredről 11:55-kor Tapolcára induló személyvonat (19774) helyett pótlóbusz közlekedik.

(Kiemelt képünk Egy munkás ellenőrzi az újonnan helyreállított vágányt a baleset helyszínén. Fotó: Punit PARANJPE / AFP)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.