Simicskó nem is érti, miért van mindenki felháborodva a biodíszletnek használt ovisok miatt

2018. február 16., 17:59

Szerző:

A honvédelmi miniszter a minap egy újbudai óvodát tisztelt meg személyével: egy energetikai korszerűsítés örvén rendezett átadóünnepségen vett részt. 

„Ha egy óvodát felújítunk, az egy ünnep az óvoda számára, az óvodások számára és az óvó nénik számára, illetve minden újbudai ember számára is" – mondta büszkén a Magyar Nemzetnek a miniszter, akit

a Nemzetközi Katonai Sporttanács évfordulójának alkalmából rendezett pénteki futóversenyen

értek el. Arról is megkérdezték, nem érzi-e úgy, hogy átlépett egy határt azzal, hogy óvodások társaságában készült fényképekkel igyekszik politikai tőkét kovácsolni magának. A miniszter erre közölte:

„ez nem kampány, ezt mindig így csináljuk, ez munka”.

Majd hozzátette: „Átvágtuk a szalagot, és megdicsértük a gyerekeket és az óvó néniket, hogy milyen szépen és jól dolgoznak és méltó körülmények között dolgozhatnak."

Simicskó István nem érti a hisztit
Fotó: Facebook/Simicskó István

A honvédelmi miniszter viselkedése csütörtökön a Kormányinfón is téma volt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, tartózkodni kellene attól, hogy gyerekek közé menjenek a politikusok a kampányban. Simicskó azonban nem ért egyet Lázárral, erre reagálva ugyanis azt mondta: „ez az ő véleménye”.

Később megjegyezte:

„megyünk idősek otthonába is, meg mindenhova, mert mindenkit segítünk és támogatunk”.

Aztán  így magyarázkodott: „Engem odahívtak, hogy vágjuk át a szalagot. Az óvónők műsorral készültek, a gyerekek elmondtak egy verset, „megtapsoltuk, átadtuk, és kész". „Az ovisok örültek neki tényleg, a gyerekek szeme nagyon csillogott”

Majd felháborodva megjegyezte: „én nem is értem ezt a hisztériát, amit önök csinálnak ezzel. Nem politizáltunk, nem vittünk puttonyban politikát, pártpolitikát se" -mondta, hozzátéve, hogy   

ő nem vadássza a népszerűséget, ezt inkább az újságírók teszik.

Mint ugyancsak megírtuk, a Hír TV stábja az óvodai rendezvényen szintén megjelent újbudai polgármestert, Hoffmann Tamást is megpróbálta kifaggatni az óvodai esetről. Ő azonban távolról sem nem volt ennyire közlékeny, simán meglépett a riporter elől a keze ügyébe eső lifttel. 

 

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.