Semjén a vadászati kiállításról: Nagyon jó befektetés, évtizedekig fogjuk látni a hasznát

Az összköltségek lassan elérik a 70 milliárd forintot.

2021. május 16., 19:44

Szerző:

Újabb félmilliárd forinttal drágul az idei vadászati világkiállítás szervezés: 500 millió forintot kapott a kiállítás kommunikációjára az a két cég, amely a kormányzati plakátkampányokat is bonyolítja – közölte az RTL Híradó. Ezzel az összköltségek lassan elérik a 70 milliárd forintot. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az RTL Híradónak azt mondta, hogy az összegből 55 milliárd forint a Hungexpo felújítására, a fennmaradó pénz pedig a szervezésre megy el.

A kormány álláspontja az, hogy a kiállításra szánt állami támogatás megtérül majd. „A vadászattól függetlenül, ha csak tisztán gazdaságilag nézem, akkor is egy nagyon jó befektetés, aminek évtizedekig fogjuk látni a hasznát. Ahogy a '71-es vadászati kiállításnak is érződik a hatása a mai napig" – tette hozzá Semjén Zsolt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.