Semjén a vadászati kiállításról: Nagyon jó befektetés, évtizedekig fogjuk látni a hasznát

Az összköltségek lassan elérik a 70 milliárd forintot.

2021. május 16., 19:44

Szerző:

Újabb félmilliárd forinttal drágul az idei vadászati világkiállítás szervezés: 500 millió forintot kapott a kiállítás kommunikációjára az a két cég, amely a kormányzati plakátkampányokat is bonyolítja – közölte az RTL Híradó. Ezzel az összköltségek lassan elérik a 70 milliárd forintot. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az RTL Híradónak azt mondta, hogy az összegből 55 milliárd forint a Hungexpo felújítására, a fennmaradó pénz pedig a szervezésre megy el.

A kormány álláspontja az, hogy a kiállításra szánt állami támogatás megtérül majd. „A vadászattól függetlenül, ha csak tisztán gazdaságilag nézem, akkor is egy nagyon jó befektetés, aminek évtizedekig fogjuk látni a hasznát. Ahogy a '71-es vadászati kiállításnak is érződik a hatása a mai napig" – tette hozzá Semjén Zsolt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

2022. július 6., 17:53

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

2022. július 6., 17:03

Tavaly ilyenkor 90 centiméter volt a tó vízállás, ez ma már csak 76 centiméter. Az agárdi vízmérce szerint a tó vízszintje naponta csaknem 1 centivel csökkent az elmúlt héten.