Segítségnyújtó sátrat állított a határnál a Máltai Szeretetszoglálat

Fűthető sátrakkal próbálnak segíteni.

2022. február 27., 16:21

Szerző:

Február 26-án az esti órákban felállította az információs és segítségnyújtó pontként működő sátrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Beregsurányban a 41-es út határközeli végén.

A karitatív szervezet saját aggregátorral felszerelt, modern, felfújható, fűthető sátra Beregsurány önkormányzatának segítő munkáját kiegészítve információs pontként szolgál, amely haladéktalanul, már az összeszerelés idején működésbe lépett. Az első segítségkérő Nyíregyházára készült, ehhez kért felvilágosítást a máltaiaktól. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai többek között tájékoztatást adnak az elérhető szálláshelyekről, a befogadó állomásokról, összekötik a segítségkérőket a szállításban közreműködő önkéntesekkel.

A sátor mellett mobil gázmelegítő is áll, ahol az átfázott érkező családok és az önkéntesek melegedhetnek. Az éjszaka folyamán a helyszínre érkezik a Máltai Szeretetszolgálat teajárata, valamint egy mozgó konyha, melyből meleg ételt osztanak majd.

(Kiemelt kép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Facebook)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.