Schmidt Mária szerint nincs háború Ukrajnában

Ez egy különleges hadművelet.

2023. május 22., 14:09

Szerző:

„Most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet vagy különleges akció”– mondta Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója a Hír TV Bayer Show című műsorában, –írja a 24.hu. A történész az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos nézeteit fejtette ki a műsorban. Schmidt Mária úgy látja, hogy még azért nem indult be az orosz hadigépezet a több millió katonával, mert Vlagyimir Putyin a konfliktus kiszélesedésétől tart, arra tartogatja erejét. A történész szerint az orosz fél idáig csak zsoldosokat vetett be Ukrajnában, és szerinte az ukrán fél ezzel a korlátozott számú orosz haderővel sem bír.

„Azt a nyugati hozzáállást nem tudom követni, hogy egyrészről kiröhögjük az oroszokat, mert képtelenek elérni bármit Ukrajnában, másrészt pedig rettegünk tőlük, hogy meg se állnak Berlinig. Valahol érzek pici ellentmondást ebben” – mondta a műsorban Schmidt Mária. A Hír TV egy másik műsorában, a Sajtóklubban Bencsik András korábban arról beszélt, hogy ő az oroszoknak drukkol a háborúban, majd később az orosz propagandatévében fasisztázta az ukránokat.

(Kiemelt képünkön Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.