A fényképmanipuláló bajai önkormányzati lap az ellenzéki győzelem után a sajtószabadságot élteti

2019. október 20., 14:03

Szerző:

A bajai önkormányzati újság 180 fokos fordulatot vett, miután az ellenzéki polgármester-jelölt győzelmét hozta a vasárnapi választás – szúrta ki a 444.

Az ellenzéknek helyt nem adó, kormánypárti Bácskai Napló pár hete még az ellenzéki jelöltek hivatalos kampányportréit eltorzítva hozta le. Miután botrány lett belőle, a választás előtti utolsó számban már nem tettek képeket a jelöltekről szóló anyagok mellé.

 

Volt olyan képviselőjelölt, akinek az orrát változtatták meg, másnak a szemeit bandzsították, és volt, akinek a bőrét pár árnyalattal sötétebbre vették. Akkor a köztulajdonú lap azt nyilatkozta, hogy nem torzították el a jelöltek arcképét.

Azóta viszont az ellenzék jelöltje, Nyirati Klára nyert az önkormányzati választáson, és kiütötte a városvezetői székből Fercsák Róbert kormánypárti polgármestert.

Most pedig a legújabb lapszámban bocsánatot kért ugyanaz a szerkesztőség a hibáért. Emellett Géczy Zsolt véleménycikkét is közölték, amelyben a főszerkesztő üdvözölte az ellenzéki győzelemmel beköszöntött sajtószabadságot.

„A kezdet biztató! A Bácskai Naplót az elmúlt években, pláne választások idején rengeteg támadás érte, számon kérve a kiegyensúlyozott, objektív támogatást”

– írta Géczy Zsolt. Hozzátette, hogy mivel az új polgármester békejobbot kínált, és a sajtószabadság híve, most már

„ennek szellemében tevékenykedhet a szerkesztőség”.

Fotó: 444/Bácskai Napló