Saját pártja EP-listájának utolsó helyére került a Momentum elnöke, Fekete-Győr András

2018. december 22., 14:10

Szerző:

A Momentum Küldöttgyűlése elfogadta a párt európai parlamenti választási listáját, amelyet két női jelölt vezet: Cseh Katalin, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a második helyen pedig Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, aki a múlt heti budapesti tüntetések egyik főszereplője volt. Az Országgyűlésn kívüi párt 21 fős listát állított a 2019-es EP-választásra,

amelynek utolsó helyén Fekete-Győr András pártelnök szerepel, de inkább szimbolikusan. A politikus csak akkor jutna be a brüsszeli testületbe, ha pártja 100 százalékos eredményt érne el a jövő évi voksoláson.

„Válaszút előtt állunk: a jövő évi EP-választások tétje az, hogy Európa összetart vagy darabjaira hullik. A Momentum egy nagy, erős, és összetartó Európa mellett teszi le a voksát” - ezzel a Fekete-Győr András-indézettel ismertette a pártlistáról szóló hírt a párt.

„Nem csak Magyarországon, hanem Európában is szükség van a politikai generációváltásra. Nem ötéves száműzetésre vagy vakációra készülünk, hanem arra, hogy Magyarország hangja legyünk Európában, és Európa hangja Magyarországon.” - idézi Cseh Katalint a Momentum közleménye.

Cseh Katalin

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.