Rusvai Miklós: 2022 végére szerezhet a magyar lakosság védettséget

Évente szükség lehet az oltásra.

2021. szeptember 27., 20:25

Szerző:

Az ATV híradójának nyilatkozott Rusvai Miklós, az immunológus azt mondta: jövő év végére a magyar lakosság vagy az oltás, vagy az átfertőződés révén részleges immunitással fog rendelkezni. Habár a koronavírus jelen lesz, nem fog már problémát okozni. Világviszonylatban szerinte ez kettő-három évet is igénybe vehet.

A Pfizer-gyógyszergyár vezérigazgatója pedig úgy véli, évente szükség lehet az oltásra, de körülbelül egy év múlva lecseng a járvány. Az elmúlt három napban Magyarországon 1183 új fertőzöttet igazoltak, és 20 beteg halt meg a vírus miatt.

Falus Ferenc ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a héten 30 százalékkal nőtt a kórházban fekvő, lélegeztetőgépre kötött beteg száma. Nagyon fontosnak tartja az óvintézkedéseket. „Itt nem a kényszerítés eszközökről van szó, hanem arról, hogy mi felfogjuk-e azt, hogy ez a vírus veszélyes. Hosszú távú, nagyon kellemetlen tünetekkel jár azoknál is, akik adott esetben enyhe megbetegedés után gyógyulnak ki a betegségből” – fogalmazott.

Lisziewicz Julianna tapasztalata az, hogy csak a vakcina nem elég, a védekezéshez a maszk is kell. Szerinte nem érdemes várni a kormányrendeletre, fel kell venni a maszkot.

(Kiemelt kép: M1)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.