Röpködnek a milliárdok a Ludovika körül

Tovább bővül a kiváltságos jogokat élvező Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusa egy új oktatási és egy kollégiumi épülettel – tudta meg a Napi.hu. A lap szerint az egyetemen a kormány újabb, 37 milliárdos fejlesztést tervez.

2015. július 18., 20:02

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közbeszerzési eljárást írt ki a rendőrtiszti kar képzéséhez egy új oktatási épület és egy 600 fős kollégium kialakítására – derül ki a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál (KHF.hu) adataiból. A fejlesztés értéke megközelítheti a tízmilliárd forintot.

A beruházás a Ludovika téri főépület mögött, a VIII. kerület, Diószeghy Sámuel utca 38-42. számok alatt valósul meg összesen 17 ezer négyzetméter alapterületen. A Napi.hu cikke szerint eaz épülő kollégium első emeletéről egy gyalogoshíd vezetne át az utca túloldalán létesülő sportközpont lőtér épületéhez, a híd miatt át kell majd tenni az utcában közlekedő trolibusz felső vezetékét is.

Egyelőre nem tudni, ki végezheti majd az újabb milliárdos megbízásokat, de mint a Napi.hu emlékeztet: az NKE beruházásain eddig a kormány bizalmát élvező két építőipari cég dolgozott fővállalkozóként: a West Hungária Bau (WHB) Kft. és a Market Építő Zrt. A Market Építő többségi tulajdonrészét tavaly vásárolta meg az Orbán Viktor miniszterelnök egyik barátjaként ismert üzletember, Garancsi István. A Fradi-stadiont is építő Market Építőt pedig a 2017-es budapesti úszó világbajnokság központi helyszínének szánt új uszodakomplexum megvalósításával bízták meg.

(Forrás: Napi.hu)