Rogán minisztériumától jött lesújtó kritika az MTVA-ról: nem elég hatékonyak

2020. április 7., 14:52

Szerző:

Lesújtó kormányzati értékelés érkezett ez az adó-tízmilliárdokból fenntartott közmédiának, mégpedig nem várt helyről, egyenesen Rogán Antal minisztériumától.

Mint a Népszava írja, a jobbikos Sneider Tamás még március 21-én

kérdezte meg Orbán Viktort, miért a Facebookot használta a rendkívüli gazdaságvédelmi intézkedések bejelentésére.

Emlékezetes, a miniszterelnök élő Facebook-bejelentést tervezett, ám a videóban végül csak hang nélkül beszélt. Eközben a köztévé szintén nem tudta hanggal adni a bejelentést. Sneider felvetette, mégis csak hatékonyabb lenne, ha a miniszterelnök a jövőben a közmédián keresztül tájékoztatná a magyarokat a legfontosabb fejleményekről.

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Sokféle tényezőtől függ az, hogy a kormány tagjai milyen módon tesznek bejelentéseket, és milyen módon tájékoztatják a nyilvánosságot a legfontosabb döntésekről.

Arra ugyanakkor minden esetben törekednek, hogy a legfontosabb információk az állampolgárok lehető legszélesebb köréhez eljussanak.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a járvány időszakában az internetes felületeken történő tájékoztatás a hatékonyságon túl a biztonsági szempontokat is szolgálja. Az internetes közzététel lehetőséget ad arra is, hogy minden magyarországi médium átvegye a felvételeket, a tartalmak mindenki számára szabadon hozzáférhetőek” - jött a kritikus válasz április 6-án Sneider kérdésére Dömötör Csaba államtitkártól a Miniszterelnöki Kabinetirodából.

Magyarán, a kormány inkább a Facebookhoz és nem az idén 85 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó közmédiához fordul, ha hatékonyan, biztonságosan, és minél szélesebb körben szeretne közzétenni egy bejelentést.

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.