Rogán Antal: Az Orbán-kormány legfontosabb feladata a Soros-terv megakadályozása

2017. december 11., 09:48

Szerző:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a kormány januári ülésére intézkedéseket dolgoz ki a "Soros-terv" megakadályozása érdekében - közölte Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője hétfőn, éves meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Rogán Antal ellenzéki kritikákra reagálva felmutatta azt a közjegyzői okiratot, amely ismertetése szerint hitelt érdemlően és egyértelműen igazolja, hogy a postától december 5-ig 2 millió 171 500 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be. Így az elektronikusan kitöltött ívekkel együtt csaknem 2 millió 300 ezren mondták el a véleményüket - tette hozzá.  Kifejtette, hogy mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a „Soros-tervet” és Magyarország szuverenitásának korlátozását, ebből az következik, hogy lépeseket kell tenni a „Soros-terv” megakadályozása érdekében.

Hangsúlyozta, hogy ez ma a kormány legfontosabb feladata, ezért a kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azokat az intézkedéseket, amelyekkel Soros György tervének a végrehajtását meg lehet akadályozni Magyarországon és az Európai Unió területén is.

Németh Szilárd Fidesz alelnöke néhány napja jelentette be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsági ülése után, hogy 20 évre titkosítják a titkosszolgálatok Soros Györgyről szóló jelentését, és csak ezért nem tudja tájékoztatni az országot arról, hogy pontosan milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a „Soros-hálózat” szervezetei. Konkrétumok helyett annyit mondott, hogy a szervezetek támogatják az illegális migrációt. A bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt szerint az ülésen bizonyságot nyert, hogy nincsen Soros-terv, a civil szervezetek nem veszélyeztetik Magyarország biztonságát.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.