Rétvári Bence: Az Orbán-kormánynak köszönhetően a negyedére csökkent a mélyszegénységben élők száma

2019. december 19., 13:17

Szerző:

A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma - mondta az Emmi parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.

A helyzet egyre csak javul és javul
Fotó: Youtube

Hozzátette, hogy az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében. Az Eurostat 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent - közölte az államtitkár.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.