Részvétét nyilvánította a Viking Sygin tulajdonosa az áldozatok hozzátartozóinak

2019. június 4., 10:52

Szerző:

Közleményben fejezte ki részvétét Torstein Hagen, a svájci tulajdonban lévő Viking River Cruises elnöke a múlt szerdai dunai hajóbaleset minden érintettjének.

„A Viking River Cruises összes munkatársa nevében szeretném őszinte részvétemet kifejezni a dunai hajóbaleset minden érintettjének. Mindnyájunkat mélyen megrendített a tragédia” – áll az elnök keddi közleményében. Hozzátette, imádkoznak a sérültekért és az áldozatokért, és együttéreznek a családtagokkal, barátokkal. Ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a legteljesebb mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal, s minden rendelkezésükre álló eszközzel segítik a folyamatban lévő vizsgálatot.

Fotó: Merész Márton

Május 29-én este 9 óra 5 perckor Viking Sygin nevű szállodahajó hátulról belerohant a dél-koreai turistákat szállító Hableány sétálóhajóba a Margit hídnál. A Hableány hét másodperc alatt a Duna fenekére süllyedt, a fedélzetén tartózkodó 35 ember közül hivatalosan kilencen vesztették életüket, hét embert sikerült kimenteni a vízből, 19 embert pedig hivatalosana eltűntként tartanak nyilván. Utóbbiak között van a Hableány kétfős magyar személyzete. Rajtuk kívül 31 dél-koreai turista és két idegenvezető volt a Hableányon, összesen 22 nőről, 12 férfiról és egy gyermekről van szó. 

A Viking Sygin kapitányát, a 64 éves ukrán állampolgárságú  Jurij C.-t szombaton előzetes letartóztatásba helyezték, miután halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A szivárgó információk szerint meg sem próbáltra felvenni a kapcsolatot a Hableány kapitányával, az ütközés után pedig nem riasztotta a rendőrséget és a mentőket.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.