Díszletbábut lopott a kőbányai kultúrházból László, Róbert és Petrica, de Nani nagyon gyorsan megtalálta őket

2020. július 30., 11:35

Szerző:

A X. kerületi nyomozók július 26-án délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól, miután a Kőbányai úti kulturális központba előzőleg betört három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és

díszletbábut lopott.

A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták és elfutottak.

Nani, a nyomkövető kutya azonban egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek.

Nani szagot fogott
Fotó: police.hu

A kőbányai nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra – jelentette a Police.hu.

Bizonyos bűnözőket mágnesként vonzanak a kulturális közegek – nyugtázhatjuk immár.

Július közepén két delikvens a mátyusi (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) önkormányzati fenntartású könyvtárba tört be, ahonnan számítógépeket vittek el. Távozásuk előtt a helyiségekben tüzet gyújtottak, hogy a nyomaikat eltüntessék.

Júniusban a tiszafüredi könyvtár udvarára mászott be egy helyi lalkos, és elllopott egy zsák csemperagasztót meg  egy zsák nemesvakolatot. A tolvaj a két huszonöt kilós zsákot ádobta a kerítésen, de azok közben kirepedtek, tartalmuk kiömlött, részben a tolvajra, aki emiatt igen gyorsan lebukott.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.