Rendkívüli – Robbanás rázta meg Kiskőröst

Robbanás történt Kiskőrösön, a Katasztrófavédelem egyből elindult a helyszínre.

2022. május 14., 15:33

Szerző:

„Robbanás történt egy házban, Kiskőrösön, az Alkotmány utcában. Az épület egyik fala kidőlt, és kigyulladt a tetőszerkezet. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a kiskőrösi önkéntes tűzoltók oltják a lángokat” – tette közzé kora délután a Katasztrófavédelem oldala

Nem sokkal később azt írták, hogy eloltották annak a tűznek a lángjait, amely Kiskőrösön, az Alkotmány utcában keletkezett, miután robbanás történt egy házban. Az épület egyik fala kidőlt, és kigyulladt a tetőszerkezete. A lángokat a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a kiskőrösi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek felkutatják a még parázsló részeket. Mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock.)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.