Rálőtt egy BMW-s egy másik autóra az M5-ösön

2019. március 27., 14:27

Szerző:

Egy 45 éves áporkai férfi 2019. március 24-én este az M5-ös autópályán BMW-jével haladt Budapest felé, de Gyál környékén konfliktusba keveredett egy Nissant vezető román férfival – írja a police.hu.

A BMW sofőrje egy fegyverrel, vagy annak utánzatával lövést adott le a másik autóra, eltalálta az autó karosszériáját, de személyi sérülést nem okozott vele.

A román férfi ezután lehajtott az autópályáról.

A dabasi rendőrök azonosították a BMW sofőrjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai másnap reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint

egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak. 

A kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy az lőfegyvernek minősül.

Fotó: police.hu

A férfit előállították, a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását. 

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.