Ezekre a budapesti projektekre kapott ötmilliárd forintot a pezsgőkirály

Egy új, a Dunánál megvalósítandó attrakcióra kapott támogatást a pezsgőkirály, vagyis Kreinbacher József  üzletember cége, a Chain Bridge Experience Kft. A fejlesztés eredményeként létrejövő turisztikai látnivaló a tervek szerint rendezvények és kiállítások nemzetközileg jegyzett helyszíne is lesz, emellett vendéglátó funkcióval is fog rendelkezni – írta Vadai Ágnes kérdésére Dömötör Csaba államtitkár.

2023. november 6., 16:35

Szerző:

A DK politikusa azután fordult a kormányhoz, hogy a 24.hu-nak sem a pezsgőkirály cége, sem a Magyar Turisztikai Ügynökség nem árulta el, hogy milyen budapesti attrakcióra kapott ötmilliárdos támogatást a cég.

Dömötör Csaba annyit még hozzátett: „ez a projekt Magyarország turisztikai kínálatának élményalapú fejlesztése mellett a hazai turizmus további bővülését is szolgálhatja. Fontos cél továbbá, hogy Budapest turisztikai vonzerejét minden lehetséges eszközzel tovább növeljük. A szóban forgó beruházás ehhez is nagymértékben hozzájárulhat.”

A cégtől a 24.hu-nak a projekttel kapcsolatban korábban csak annyit írtak:

A Chain Bridge Experience Kft. a Kisfaludy Program által nyújtott vissza nem térítendő támogatást azonos összegű önrésszel egészítik ki. Az így megvalósuló beruházásnak köszönhetően egy rendkívül egyedülálló és igazán különleges budapesti turisztikai beruházás valósul majd meg.

A beruházásról egyébként a Fővárosi Önkormányzatnak sem volt információja.

(Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.