Pikó András: Tarlós István díszpolgári címével sem értek egyet, a megemelt végkielégítéssel pedig pláne nem

2019. november 6., 08:48

Szerző:

Hétfőn megalakult a Fővárosi Közgyűlés, az ellenzékben azonnal felszínre is törtek az első repedések. Baranyi Krisztina bizottsági helyei mellett a másik törésvonalat a Tarlós Istvánnak adott végkielégítés összege jelentette, Karácsony Gergely főpolgármester kilenc éven át regnáló elődje ugyanis 7,5 millió forintos végkielégítést kapott.

Erre több kerületi polgármester is nemet mondott, egyikük, Pikó András Józsefváros vezetőjeként szerda reggel a Facebookon azt írta, ez a végkielégítés olyan, mintha egy pénzkiadó automatát megtapsolnánk azért, hogy pénzt ad ki.

„Hiába keresem azt a pluszt, ami egy ilyen gesztust indokolttá tenne, nem találom: Tarlós István alatt a föváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós István semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinél - gondoljunk csak a Liget projektre. Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába. Emiatt én a díszpolgári címével sem értek egyet, a megemelt végkielégítéssel pedig pláne nem” 

– írta a politikus.

 

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.