A tanárok nyári szabadsága bánhatja a diákok ingyenes külföldi nyelvoktatását

2019. november 8., 07:45

Szerző:

Februártól jelentkezhetnek a 9. és 11. évfolyamos középiskolás diákok ingyenes két hetes külföldi idegen nyelvi tanfolyamokra. Az első idegen nyelvként választható angol, német, francia és kínai nyelvet tanulhatják majd hét célországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Máltán, Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Kínában – írja a hvg.hu.

Az ingyenes nyelvtanfolyamok lehetőségét Orbán Viktor jelentette be egy éve, a program célja, hogy javítsa az uniós szinten sereghajtónak számító magyarok nyelvtudását.

A probléma a megfelelő számú kísérőtanár bevonása lehet – írja a lap. Bár a kormány tájékoztatása szerint a feladatra vállalkozó pedagógusok megfelelő díjazásban részesülnének,

azonban a nyári tanfolyamok a tanárok szabadságának idejére esnének, aminek visszatartó ereje lehet majd.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.