06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor

2020. május 20., 13:19

Szerző:

Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a PMFC új stadionjáról – írja a Pécsi Újság, amely úgy tudja, hogy a kormányfő pozitív választ adott, így felcsillanhat a remény, hogy Baranyában is épül olyan stadion, amely nem csak NB II-es, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz.

Hargitai János megerősítette a portál értesülését. 

A PMFC a következő szezontól az NB II-ben szerepelhet, az viszont egyelőre kérdés, hogy hol játszhatja a mérkőzéseit. Az MLSZ előírásainak egyetlen baranyai pálya sem felel meg, legközelebb Kaposváron található megfelelő létesítmény. Akad, ahol nem lehet villanyfényes meccseket tartani, máshol a megfelelő nagyságú, fedett lelátó hiányzik. Vagyis hosszabb távon csak egy modern létesítmény jelenthet megoldást.

„Nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások - fogalmazott lapnak a képviselő. Most, hogy a jelek szerint hamarosan vége lehet a veszélyhelyzetnek, az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert

az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.