Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor

2020. május 20., 13:19

Szerző:

Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a PMFC új stadionjáról – írja a Pécsi Újság, amely úgy tudja, hogy a kormányfő pozitív választ adott, így felcsillanhat a remény, hogy Baranyában is épül olyan stadion, amely nem csak NB II-es, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz.

Hargitai János megerősítette a portál értesülését. 

A PMFC a következő szezontól az NB II-ben szerepelhet, az viszont egyelőre kérdés, hogy hol játszhatja a mérkőzéseit. Az MLSZ előírásainak egyetlen baranyai pálya sem felel meg, legközelebb Kaposváron található megfelelő létesítmény. Akad, ahol nem lehet villanyfényes meccseket tartani, máshol a megfelelő nagyságú, fedett lelátó hiányzik. Vagyis hosszabb távon csak egy modern létesítmény jelenthet megoldást.

„Nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások - fogalmazott lapnak a képviselő. Most, hogy a jelek szerint hamarosan vége lehet a veszélyhelyzetnek, az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert

az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.