Ötvenhét késszúrással ölte meg az anyját, de nem emlékszik rá

Az áldozat lánya nem tudott magyarázatot adni tettére. Húsz éve élt együtt a nemrég magatehetetlenné vált, 80 éves édesanyjával, gyakran ivott, a gyilkosság napján is.

2021. március 28., 14:39

Szerző:

Megöltem anyámat – jött a bejelentés a segélyhívóra 2020. április 6-án este. A mogyoródi házhoz érkező rendőrök az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, belehalt a testét borító késszúrásokba.

Az áldozat lánya sem akkor, sem később nem tudott magyarázatot adni tettére, állítása szerint a mai napig nem emlékszik a részletekre – írta a police.hu. K. Rita akkor már közel húsz éve élt együtt a bűncselekményt megelőző időszakban már magatehetetlenné vált, 80 éves édesanyjával, munkahelye nem volt, megélhetésüket a szociális juttatás biztosította. A nő gyakran nézett a pohár fenekére, kijózanodva pedig képtelen volt visszaemlékezni dolgokra.

A tragédia napján is iszogatott, utolsó emléke, hogy ágyban fekvő anyja mellől felállva a konyhába indul főzni, a következő pedig az volt, hogy rendőrök viszik el. A történtek azóta sem rémlenek számára, tény viszont, hogy édesanyja testén 57 késszúrást számolt meg az igazságügyi orvosszakértő. A szúrások közül több létfontosságú szervet ért, és nagy valószínűséggel az alkaron talált sérülések a sikertelen védekezés következményei.

Az azóta is letartóztatásban lévő K. Ritával szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168 archív)

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.