Megvan a jogerős ítélet Oszter Sándor tíz éve húzódó ügyében

2020. január 24., 13:15

Szerző:

Felmentette a Debreceni Ítélőtábla Oszter Sándor színészt, akit hat társával együtt befolyással való üzérkedéssel vádoltak - értesült a 24.hu.

A Fővárosi Főügyészség még 2010 novemberében emet vádat folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt V. T. T. elsőrendű vádlottal és társaival szemben. A vádlottak 2012-ben megegyeztek abban, hogy Oszter Sándor és a negyedrendű vádlott segítségével pénzért elsimítják az ügyét. A lovassportokban jártas elsőrendű vádlott pedig annak rendje és módja szerint fizetett is, mert azt hitte, hogy a közreműködésükkel és a bírónak juttatott pénzzel sikerül elérnie, hogy megszüntetik az előzetes letartóztatását, majd felmentik az ellene indított büntetőeljárásban.

A vádirat szerint V.T.T. több részletben, nagyjából 50 millió forintot fizetett ki a jóakaróinak.

A Kossuth-díjas Oszter a kezdetektől tagadta, hogy bármi köze is lenne a dologhoz. A táblabíróság azonban több vádlott esetében is megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: V. T. T. és felesége a korábbi közmunka helyett pénzbüntetést kapott. Előbbinek kétmilliót, míg utóbbinak másfél millió forintot kell majd fizetnie. A főbűnös büntetését hét évre súlyosították, a két jogi végzettségű vádlott közül az egyiket mentesítették a foglalkozásától való eltiltás alól, mert nem ügyvédként járt el az érintett ügyben, társa próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését (1 év 6 hónapot kapott) pedig négy év próbaidőre mérsékelték.

A háromrendbeli befolyás bűntettével vádolt Osztert jogerősen is felmentették az ellene felhozott vádak alól.