Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zayt

Az utolsó szocialista kormány volt pénzügyminisztere nem csak a 2010 előtti elszámoltatásról szóló kampányígéretek nem tetszenek.

2021. október 9., 14:26

Szerző:

Az egyik közösségi oldal kommentszekciójában keveredett vitába Márki-Zay híveivel Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter. Oszkó szerint nincs szüksége a polgármesterre szemben a Fidesznek karaktergyilkos kampányra, ugyanis “Elvégzi MZP önmaga a karaktergyilkolást, elég csak rendszeresen mikrofont adni a kezébe… … Nem is kell a korábbi, mondjuk a gyerekbántalmazást propagáló kijelentéseit idézni, elég csak belehallgatni abba, amit nap mint nap beszél, nem kell őt lejáratni, gyorsabban megteszi maga.”

Oszkó felhánytorgatja, hogy Márki-Zay a kampányban rendszeresen ígéri a 2010 előtti időszak elszámoltatását is. Erre az érintett exminiszter így reagált: “Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, akik minden egyes általam aláírt papírt egyenként nyálaztak végig, amíg belátták, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem, hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért. Ezzel az erővel Budai Gyulát is meg lehetne próbálni eladni az ellenzéki megújulás kulcsfigurájának, nem lenne nagy különbség (ő legalább a gyerekbántalmazást nem próbálta propagálni).”

Végső összegzésében Oszkó leírta: “irritál az ilyen mértékű hatalmi opportunizmus, akár az ellenzéki összefogás szétverésének árán is. Részemről tehát pont az bajom, hogy Márki-Zay pont az Orbán rendszer leválthatóságát veszélyezteti.”

(Kiemelt kép: Oszkó Péter, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Budapesti Gazdasági Fórumon a Sofitel Hotelben 2013. október 17-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)

 

 

17:41

Karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok a mostani hétvégén, a kimaradó szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán is a hétvégén és a következő hétvégén. Vasárnap pedig futóverseny miatt lezárásokra kell készülni  a Clark Ádám tér és az Attila út környékén. S ha ez mind nem elég, az Agrárminisztérium épülete átépítésének idejére lezárják az V. kerületi Kozma Ferenc utcát hétfőtől; a lezárás miatt változik a 70-es és 78-as trolibuszok végállomása, valamint a 15-ös autóbusz Gyöngyösi utca irányú megállója.

17:34

Péntek estétől nyugat, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek, melyekből az éjszaka során – legkisebb eséllyel a Tiszántúlon – záporok, zivatarok kialakulása várható.