Nem indul a Momentum elnöki posztjáért Orosz Anna

Ezúttal nem pályázik a pártvezetésre.

2022. május 19., 20:27

Szerző:

Nem pályázik a Momentum elnöki posztjára Orosz Anna a tisztújításon – árulta el a párt országgyűlési képviselője a Magyar Hang megkeresésére.

Hozzátette, ezúttal még az elnökségbe sem szeretne bekerülni.

Orosz 2021 októberében, tehát Fekete-Győr András előző pártelnök lemondása után ügyvezetőként irányította a pártot egészen a következő tisztújításig, ahol Donáth Annát választották elnöknek.

Donáth azonban a választás után nem sokkal, nemrég jelentette be, gyermeket vár, ezért nem indul újra az elnöki posztért. Eddig amúgy ketten jelezték, ők elindulnának: Hajnal Miklós a párt budapesti, egyéni képviselője és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes.

(Kiemelt kép: Orosz Anna, forrás: a politikus Facebook-oldala)

11:02

A budapesti Nyugati pályaudvar mögötti terület parkosítására tesz javaslatot az LMP. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: először a terület kármentesítésére van szükség, erre 3 milliárd forintot csoportosítanának át a költségvetésében.

10:36

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4468-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.