Két gyermek fulladt a bányatóba Ormosbányánál

A tragikus hírt Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke tette közzé Facebookon.

2022. július 1., 21:10

Szerző:

Két gyermek fulladt bányatóba a Borsod megyei Ormosbányán – közölte Kolompár Orbán az Országos Roma Önkormányzat egykori elnöke Facebookon. Az Index cikke szerint a videóban elmondta, a gyermekek nagyanyjuknál nyaraltak helyben, és amikor a család kiment a bányatóhoz, a két kiskorú gyerek tragikus körülmények között vízbe fulladt.

A videót Kolompár azért készítette, mert mint elmondta, a holttestek kiemelésére a rossz anyagi helyzetben lévő családnak nincs lehetősége, ezért erre a roma önkormányzat pénzügyi segítségét kérte. Csak pénteken már fulladásos halál ért egy 17 éves lányt, és egy 22 éves, fiatal rendőrt is.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Unsplash)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.