Könnyű testi sértéssel gyanúsítják azt a rendőr-vezérőrnagyot, aki megverte és megalázta a női beosztottját

2020. augusztus 5., 17:56

Szerző:

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az Országos Rendőrfőkapitányság egyik csúcsvezetőjét. Ő az a vezérőrnagy, akit egyik beosztottja, egy ezredesnő jelentett fel még tavaly nyáron – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A gyanú szerint a férfi a saját irodájában szidta és szóban alázta a nőt, majd többször meg is ütötte. A nőt a történtek után azonnal áthelyezték, januárban pedig felmentették a munkavégzés alól – emlékeztetett a Híradó.

Az ezredesi rangban szolgáló nőnek elmondása szerint „magánéleti kapcsolata” volt a rendőrségi csúcsvezetéshez tartozó vezérőrnaggyal. Egy idő után szakítani akart, de a férfi nem viselte jól, hónapokon át zaklatta, szidalmazta és fenyegette a szeretőjét. Kisebb fizikai inzultusokra a kapcsolatuk alatt is volt példa, tavaly júliusban ezek fajultak el, amikor a vezérőrnagy az irodájában lökdöste, megütötte az ezredest, és úgy megszorította a karját, hogy látható nyoma maradt. A folyosóra is utána ment, hogy még többször megüsse és megrángassa a nyakát – írtuk korábban az esetről.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.